Skip to main content
|

KOM JIJ OOK MAANDAG 13 JUNI?

Kom 13 juni naar de Trefkoel om te horen met welke uitdagingen we als dorp te maken hebben en om met ons mee te denken en te praten over de toekomst van Buurse en daarmee die van ons zelf!

Blijft het in de toekomst wel mogelijk om in Buurse te voetballen, volleyballen, muziek te maken of een andere sport te beoefenen?
Ledenaantallen van verenigingen nemen steeds verder af. En wat betekent dit dan voor het voortbestaan van de Trefkoel? Want bij minder gebruikers zijn er ook minder (huur)inkomsten.

Vragen die niet alleen steeds meer leven in ons dorp, maar die volgens een inventarisatie onder de accommodaties en verenigingen in Buurse ook echt aan de orde zijn! Als we geen actie ondernemen, zullen binnen enkele jaren voorzieningen verloren gaan. Dit zal flinke impact hebben op de leefbaarheid van ons dorp. Willen jongeren dan nog wel in Buurse (blijven) wonen?

We staan aan de vooravond van het maken van keuzes: hoe kunnen we ervoor zorgen dat we voorbereid zijn op die toekomst? Wat vinden we als Buursenaren belangrijk? Welke voorzieningen hebben prioriteit? En wat doen we met gebouwen die vanuit de historie belangrijk zijn, maar waarvoor weinig invulling is, zoals het Kleine Kerkje? Niet te vergeten: wat willen we met de RK kerk, nu het erop lijkt dat deze binnen een paar jaar uit de eredienst zal gaan. Kunnen en willen we dit gebouw, dat een belangrijk aangezicht is van Buurse, behouden? Belangrijke thema’s waar we nu aan zet zijn!

Kom daarom maandag 13 juni om 20 uur naar de Trefkoel om te horen met welke uitdagingen we als dorp te maken hebben en om met ons mee te denken en te praten over de toekomst van Buurse en daarmee die van ons zelf! Meld je aan via SBB@Buurse.nl en neem vooral ook familie & vrienden mee, want samen moeten we onze schouders eronder zetten.
We zien je graag!