Skip to main content
|

UITKOMSTEN DORPSWANDELING

Op zondag 26 september heeft een dorpswandeling plaatsgevonden, als alternatief voor een bewonersavond.

Het doel van deze wandeling was Buursenaren te informeren over de verkenning die we gestart zijn naar de toekomst van het maatschappelijk vastgoed in Buurse. Ook zijn we met inwoners in gesprek gegaan over hoe de toekomst van het maatschappelijk vastgoed ingrijpt op bredere thema’s als wonen en leefbaarheid.

De route van de dorpswandeling ging langs de zes accommodaties die bij het project Buurse Kik Vuuroet betrokken zijn. Op iedere locatie waren vertegenwoordigers van de accommodaties aanwezig om de wandelaars te informeren en een rondleiding te geven. Veel verenigingen en gebruikers van de accommodaties hadden ook leuke activiteiten georganiseerd en we hadden er prachtig weer bij!

De wandelroute ging niet alleen langs de accommodaties, maar kwam ook langs de locaties die door gemeente Haaksbergen als mogelijke nieuwbouwlocatie zijn aangewezen. Op deze manier konden deelnemers van de wandeling met eigen ogen aanschouwen om welke locaties het gaat en wat de huidige invulling en omgeving van deze locaties is.

Tijdens de wandeling hebben we veel waardevolle reacties mogen ontvangen. Ook hebben deelnemers een vragenlijst ingevuld, waarin zij onder meer gevraagd werden naar hun mening over de toekomst van de maatschappelijke accommodaties en de locaties die zij het meest geschikt vinden voor nieuwbouw. Hieronder vindt u de uitkomsten van de dorpswandeling.

Klik op de onderstaande link om alle uitkomsten van de dorpswandeling in PDF te bekijken:

PDF Uitkomsten dorpswandeling